Udstilling på Danmarks Radio

Comment

Udstilling på Danmarks Radio

Hvad jeg kan ønske mig mere....? - I fredags var Britta og jeg i Aarhus, for at hænge min udstilling op i Danmarks Radios store samlingsrum. I ved der hvor alle de håbefulde x-factor deltagere sidder og venter på, at blive kaldt ind. Det er vitterligt de smukkeste vægge jeg endnu har udstillet på. Den rå beton og det rustikke rum, danner en perfekt bund for mine billeder.

Comment

Regelbau 411 - Art Space - premiereudstilling

Comment

Regelbau 411 - Art Space - premiereudstilling

Bunker ved Oddesund Nord bliver til udstillingsrum for international lyd-, lys- og videokunst.I Oddesund i Nordjylland er en lyskasterbunker blevet omdannet til en del af udstillingsrummet ”Regelbau 411 Art Space – video, light & sound”. Kunsten i bunkeren er af international format og der holdes fernisering på den første udstilling med kunstneren Kim Grønborgs værker lørdag 15. juli, klokken 10:00.

Comment

Comment

Jeg må videre

Fandt lige dette foto af værker undervejs og glæder mig til snart, at komme videre...

Det er små skulpturer i bly og pap og den tunghed og lethed, der er i materialevalget giver stor inspiration!

IMG_0029.JPG

Bemærk den fine skulptur i baggrunden... 

Comment

Comment

Lige i Plexus

Så er den der igen, en udstilling lige midt i Plexus i Idom. Dejligt at være inviteret igen og skønt at se de to store malerier, de købte for år tilbage. De holder.

Fedt med de store lokaler...! 

 

Høfdemalerier

Høfdemalerier

Comment

Comment

Kunst FOR tiden - del 1

Kirsten-Marie Hedeland kom forbi en dag i værkstedet på Vesterhavsvej 28 i Agger. Hun havde sig mig stævne til en samtale om kunst og ikke mindst min egen kunst og tankerne bag. Det blev en rigtig interessant dag og her kan I se første del af interviewet.

Om et par dage poster jeg den anden del, hvis jeg får likes nok...:)

Comment

Comment

101 kunstnere 2016

...og jeg deltager!

Det brede opslagsværk over dansk nutidskunst

Onsdag den 14. september udkommer bogen ”101 kunstnere 2016”.

”101 kunstnere” viser et bredt udvalg af  nogle af Danmarks mange dygtige malere, billedhuggere, keramikere, glaskunstnere og installationskunstnere.

Redaktøren af ”101 kunstnere” er Jyllands Postens kunstanmelder og Kunstavisens redaktør Tom Jørgensen.

Hovedpointen bag ”101 kunstnere” er at  vise, hvor mange dygtige kunstnere, der findes rundt omkring i landet. Det kan være purunge talenter som garvede veteraner. Det kan være akademiuddannede kunstnere som autodidakter. Det kan være malere med stærke og ekspressive penselstrøg, og det kan være keramikere med et fint og æstetisk formsprog. Uanset hvad, er det alle dygtige kunstnere.

Samtidigt vil ”101 kunstnere” meget gerne få den enkelte læser til at gå på opdagelse i kunstens fantastiske verden uden tunge teoretiske afhandlinger hængende over hovedet.

Bogens kunstnere præsenteres i alfabetisk orden efter efternavn og hver kunstner har såvel en tekst- som en billedside.
Der vil desuden være oplysninger om kunstnerens adresse, hjemmeside og email.

”101 kunstnere 2016”
Pris: 200 kr.
Redaktør: Tom Jørgensen, tlf. 2589 3981, mail@eikon-kunstformidling.dk
PSH Forlag
Omslagsillustration: Tobias Mikkelsen
8. årgang. Oplag: 1000
ISBN: 978-87-994055-89

Comment

Comment

Galleri Vognporten

Udstillingen i Mariager er på plads og ferniseret. Den blev rigtig flot, faktisk...

Udstillingen kan besøges frem til 7. august.

En kæmpe tak til Ivan og Ella for tid, hjælp, transport og godt humør og til min egen Britta for stor hjælp og dejligt humør som altid!

Galleri Vognporten er Mariager Museums kunstgalleri og her huserer Steen Nørgaard med masser af positivitet og gode ideer til, hvordan en udstilling kan komme på benene. Tak til Steen.

 

Indganegn til galleriet

Indganegn til galleriet

Billeder fra ferniseringen...

image.jpg

Fra ferniseringen - det er Steen der står forrest i højre side.

Comment

Comment

Så er jeg skisme kommet på Google

Min gode ven og businesskammarat Søren Elbæk er forstander på Laugesens have i Videbæk og de har lige haft besøg af det, han kalder "Googlefotografen".

Nu kan man gå en rundtur på dette pragtfulde kursus- og konferencecenter og lige pludselig dukker der et af mine værker op. Se fx dette billede fra en af stedets spisehjørner.

Jeg har været rundt på hele stedet nu og det er faktisk lidt sjovt at finde rundt og se, hvor mine værker hænger (Søren vil nok synes det er lidt selvcentreret og det må man da godt være en gang imellem).

Skal du selv prøve en rundtur i Googles nye tiltag, så klik her.

Comment

Comment

Mon ikke det gik meget godt!

Det var så den 18. april, 2016 jeg havde lovet, at holde et foredrag om tilblivelsen af bogen DEN VILDE POESI OG RÅHEDEN og om mit syn på hvor kysten, høfderne og bunkers inspirerer mig og min kunst. 

Billedtekst: Michael Ruby under foredraget, hvor selv en mågeklat kan bruges til noget (foto: Fyrmoster Lene Christiansen, Bovbjerg Fyr)

Jeg var lidt overrasket over, hvor meget interesse, der blev vist og hvor nærværende spørgsmål, der blev stillet. Jeg håber de fremmødte fik lidt mere med sig hjem end blot endnu et syn på kunstværker.

Vil du se præsentationen igen - dog uden mine kommentarer - så se denne film:

Comment

Comment

Foredrag på Bovbjerg Fyr om vild poesi og råhed!

18. april, 2016, klokken 19:30 holder jeg foredrag på Bovbjerg Fyr.

Jeg fortæller om hele tilblivelsen af min nyeste bog DEN VILDE POESI OG RÅHEDEN. Gennem foredrag med foto og video, vil jeg fortælle om hvordan jeg har fundet inspiraton og lavet værker direkte ved kysten, på stranden, på bunkers og arbejdet med at transformere det hele til en bog. Jeg vil komme ind på, hvad vild poesi er for en størrelse og hvad råhed kan gøre for en kreativ proces.

Så hvis du er en af dem, der altid gerne vil høre mere om hvorfor og hvordan et kunstværk bliver til, så er det denne aften, du skal være vaks.

Entré 50,- kr. inklusiv kaffe og kage.

Denne aften udloddes en af de nye bøger, som bliver signeret, til de gæster, der hører foredraget.

Alle kunne erhverve bogen med 100,- kr rabat.
Normalpris 300,- kr. og med rabat bliver det 200,- kr. 

Bogen kan selvfølgelig blive signeret, hvis man ønsker det.


Et enkelt klip fra min tur langs kysten efter motiver til mine blyrelieffer.

I denne video kan man se et af de steder, jeg har hentet motiv til et blyrelief.

Comment

Comment

Det er det skønneste sted

Endnu engang Bovbjerg Fyr. På dette skønne sted er det bare så hyggeligt at udstille. Og så er der sådan nogle dejlige mennesker. På det sidste billede ses udstillingsdirektør Ole Kildegaard.

 

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Comment

Comment

Et laaangt træk

Det blev til mange timer i atelieet denne Påske. Inderligheden indfandt sig, defokuseringen kom tilbage og flow indtraf. 

image.jpg

Nu lægger jeg den brugte Påske ud i samme stak, som de tomme aviser. 

Comment

Comment

Påske på atelieet

Dette år kalder på flere udstillinger og flere værker, så denne Påske er der aktivitet i atelieet på Vesterhavsvej.


Et blik ind i produktionen på Vesterhavsvej

Et blik ind i produktionen på Vesterhavsvej

Flere "brændte broer" og et enkelt stort maleri er på vej. I næste måned er det Bovbjerg Fyr, der lægger vægge til de nye værker

Comment

Comment

Nationalpark TV

Og så kom der lige et hold tv folk forbi med Rigmor Sams i spidsen og det kom der en fin udsendelse ud af på  Nationalpark TV, hvor vi gik lidt mere ud i naturen og ind i atelieet:

Comment

Comment

Lige nu er jeg gæst på TV Midt Vest Mocca

En af de skønne resultater, der er kommet ud af lancering af bogen DEN VILDE POESI OG RÅHEDEN er en halv times i TV MidtVest Mocca. Det er faktisk blevet en rigtig fin udsendelse, ikke mindst fordi studieværten Flemming Christensen, var enormt dygtig til at researche og interviewe, allerede inden vi gik i studiet.

Se eller gense udsendelsen her:

Læs også TV MidtVest efterfølgende omtale på deres website

Omtalen ser således ud:

Bunkerbog fra Thy indtager Tyskland

Ny kunstfotobog fra Thy om bunkere er blevet optaget på det tyske nationalbibliotek.

"DEN VILDE POESI OG RÅHEDEN" - det er navnet på en ny kunstfotobog af Michael Ruby fra Agger i Thy. Bogen har nu fundet vej til Tyskland, hvor den allerede er blevet efterspurgt af Deutsche Nationalbibliothek.

- Meddelelsen om, at Haus der Kunst i München og Deutsche Nationalbibliothek i Leipzig og Frankfurt am Main, har valgt at optage min bog "DEN VILDE POESI OG RÅHEDEN" i deres respektive kunstbiblioteker, er for mig en meget stor anerkendelse af min bog, mit arbejde og det formål jeg har haft, med at lave den, fortæller den stolte kunstner Michael Ruby til TV MIDTVEST.

Mange af bogens motiver er bunkers eller udsnit af disse. De mange bunkers langs kysten indgår som en væsentlig grundsubstans i bogens kunstneriske vinkel og fortolkes med en poetisk retning. 

- Disse bunkers er en del af vores landes fælles historie og netop derfor, er det et enormt skulderklap, at højst estimerede instutioner i Tyskland kan se bogens formål og fremtoning, som en værdi, der bør formidles til det tyske folk, siger Michael Ruby.

Han har præsenteret bogen for flere tyske gæster i Danmark, der alle oplever, at denne form for kunstnerisk udtryk formår at fritage tyskerne for en del af det kollektive ansvar, de føler, der stadig hviler på deres skuldre i forhold til historiens skygger. 

- Det er for dem væsentligt, at denne form for fortælling formår at løfte i stedet for at fastholde det ansvar, som mange tyskere stadig føler, de har den dag i dag, slutter Michael Ruby.

Thykunstneren fortæller om bogen på TV MIDTVEST MOKKA onsdag den 15. oktober klokken 22.30.

Comment

Comment

Skulptur på Limfjordsudstillingen

Min skulptur MOVEMENTS er optaget på den censurerede udstilling Limfjordsudstillingen, som kører fra 3. oktober til og med 1. november. Dejligt og godt at se den til ferniseringen.  

Her ses skulpturen på udstilling hos Vestjysk Kunstforening i Ulfborg. 

Her ses skulpturen på udstilling hos Vestjysk Kunstforening i Ulfborg. 

Comment

Comment

Tyskland tager godt imod bogen

Nu bliver jeg da snart helt forlegen. Kunstmuseet Haus der Kunst i München har bedt om at måtte indlemme bogen DEN VILDE POESI OG RÅHEDEN i deres kunstbibliotek og her til morgen modtog jeg et brev fra Deutsche Nationalbibliothek om at sende nogle eksemplarer til dem. Så nu er min bog snart at finde på hylderne i disse bygninger i det store, smukke Tyskland. Blir´ helt svedt...

Comment

Comment

Foredrag på Bovbjerg Fyr

I dag klokken 14:00 skal jeg holde foredrag på Bovbjerg Fyr, det glæder jeg mig meget til.


Bovbjerg Fyr skriver således i deres nyhedsmail: 
Kunstner, designer og fotograf Michael Rubys bog "Den vilde poesi og råheden" er blevet til i kærlighed til kysten. Denne søndag eftermiddag vil der være mulighed for at høre ham fortælle om det længerevarende projekt, der har ført ham ned langs den vestjyske kyst, hvor han også har lagt vejen forbi Bovbjerg. Michael Ruby har personlig tilknytning til egnen, ligesom han også har en vis tilknytning til fyrtårne.
Han har selv stået for såvel fotos som kunst.
Det er med kunstnerens egne ord "en billdrejse langs den jyske vestkyst, hvor der undervejs åbenbares en ny måde at se på bunkers, strand, vand, sand og himmel, der mixes med malerier, træsnit, metalbilleder og blyaftryk af bunkers."
"Den vilde poesi og råheden" som er titlen på bogen er blevet et særdeles smukt og råt værk, som de der kender og færdes ved den jyske vestkyst vil kunne nikke genkendende til. Der vil være mulighed for at købe og få signeret bogen.
Det er gratis at deltage i det uformelle arrangement. Og der er selvfølgelig mulighed for at købe kagebord i caféen efter arrangementet.
Det er tilladt for enhver blot at dukke op. 
Gratis entré.

Comment