Projekt vandshelter er ved at blive realiseret

I 2016 beskev jeg min idé om blandt andet vandshelters i Doverodde og navngav fjorden omkring som “Det sydthyske Øhav”, så stedet kunne komme med på landkortet omkring Cold Hawaii Inland.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ideen opstod, fordi Thisted Kommune henvendte sig til fonden Nordvest Safari for at få uddybet, hvorvidt der var vandaktiviteter i Doveroddeområdet, der kunne indgå i en ny plan om et Cold Hawaii Inland. På tidspunktet for henvendelsen, var det stort set ikke anden vandsport end havkajaksejlads og derfor besluttede jeg, at vi ville være med, på en eller anden måde. Gennem research og idégenerering, kom jeg frem til, at man måske kunne flytte nogle shelters ud på vandet, så der kunne opstå nogle forskellige interesser omkring disse vandshelters. Det kunne være den klassiske havkajakdyrker, der kunne finde overnatning på vandet. Det kunne være lystfiskeren, der enten roede ud til de pågældende vandshelters eller måske lagde fiskekajakken til der og det kunne være turister, der dyrker undervandsjagt.

Det ligger i sagens natur, at selve shelterstanken nok skulle gentænkes, så der blev taget forbehold for.hvordan disse skulle fungere optimalt på vand, så der blev efterfølgende udarbejdet nogle specifikationer til Thisted kommune over, hvordan vi så indretningen være optimal.

Hele ideen og oplægget fra 21. november, 2016, til Thisted Kommune kan downloades her, så du selv kan læse om forslaget.

Ideen har nu bredt sig til hele kyststrækningen i Limfjorden og det er fedt at se, at Thisted Kommune arbejder videre med projektet og mon ikke det hele bliver realiseret en dag.

Nu er jeg spændt på hvorvidt ideen med lagring og smagning af Thise ost og Thy Whisky på købmandsgården også en dag bliver realiseret. Thise Mejeri var helt klar og ville selv finansiere et byggeri i samme stil som resten af Doverodde Købmandsgård og Thy Whisky, var helt klar på en løsning med en lejekontrakt, der kunne løbe over længere tid. Så da jeg stoppede og overdrog projektet til min overordnede ved Thisted Kommune, var der grønt lys, så jeg håber handsken bliver samlet op, til endnu et spændende projekt i Doverodde.