IMG_0595.jpg

Den første bunker

Starten på eksperimentet

Den første bunker

Mandag den 29. juli, 2013 gik arbejdet i gang med at fjerne den første, farlige bunker langs den jyske vestkyst.

Ved en event, som Kystdirektoratet stod for, blev den store betonhammer sat ned i den første bunker og konstitueret miljøminister Pia Olsen Dyhr trykkede på startknappen i en af Kingo Karlsens store maskiner. 

Alt hvad der kunne skrabes sammen af medier sværmede rundt så man skulle tro, der var brugt sukker i cementen, hvilket viste sig ikke at være tilfældet. Bunkeren var sandelig hård og genstridig, som den slags skal være.

Det blev en sprød dag med skønt hav og det første hul i Atlantvolden.

 

Kunstnertrioens ene ben er fotografen Ole Bjørn Petersen, Thyholm, som på dagen for fjernelse af den første bunker tog en serie billeder, du kan se her. ©Ole Bjørn Petersen. 

Vi var på forsiden af Nordjyske med en god omtale indeni. 30. juli, 2013

Morgenavisen JyllandsPosten var der også. Læs artiklen ved at klikke på billedet.

Britta Bauer tog heldigvis en serie rigtig gode fotos af kunst eventen på dagen og de ses i denne slider. ©Britta Bauer

Ekstra skud fra dagen. ©Michael Ruby

De første hammerslag i den gamle kirkebly gav nogle gode, saftige aftryk, som nu ligger som inspiration til det videre forløb.


Fotograf Ole Bjørn Petersen var på pletten og fik rigtig mange gode skud i kassen. Ole vil eksperimentere med kunsten, realismen og fototeknikken og skabe sit helt eget udtryk af kysten, kunsten og bunkers.
©Michael Ruby

Kunstnerkollegaen Henrik Westergaard deltog, sammen med mig, i de første profileringer af den første bunker. Henrik brugte voks og ler og fik nogle gode relieffer med sig. Sammen stod vi i vand og bølger til op over hovedet.
Henrik er senere trådt ud af projektet.
©Michael Ruby