VKU top 02.jpg

NÆSTE UDSTILLING

DEN VILDE POESI OG RÅHEDEN

I perioden fra søndag 9. maj til 31. maj, 2015 viser billedkunstner Michael Ruby og billedhugger Henrik Voldmester udvalgte værker i Vestjysk Kunstforening Ulfborgs lokaler i Tinghuset i Ulfborg.

UDSTILLINGEN

Den vildeste poesi findes dér, hvor råheden begynder. Det kunstneriske flow bliver stærkere og udtrykket smedes der, hvor havet slår mod den forrevne beton. Gennem træsnit, malerier, blyrelieffer og skulpturer i bronze, træ, jern og sten, kommer der udtryk på styrke, slidtage og naturens lyst til at flå og forme, set med to vestjyske kunstneres kærlige øjne.

Michael Ruby: Arbejder med at banke de forrevne udtryk ud af bunkers og beton og ind i metalplader, der giver et udtryk af nuets kraft. Gennem træsnit arbejdes der med brændte broers teknik, der sammen med malerierne er en tolkning af det slidtage, der findes udenfor og indeni. 

Michael Ruby har udstillet på censurerede udstillinger og gallerier og Michael Rubys værker fra den censurerede "Nordkraftudstillingen 2014" vil være repræsenteret. (Omtalt i Kunstavisen august 2014)

Henrik Voldmester: I den kreative proces forsøger jeg at bibeholde skitsens friskhed i den færdige skulptur, så jeg foretrækker at udtrykket står med en rå forarbejdning og en levende overflade mere end at skulpturen bliver for ”pæn” og ”parfumeret”.
Medlem af Billedkunstnernes Forbund, BKF og Dansk Billedhuggersamfund.

Sammen bliver udstillingen et helstøbt udtryk, hvor to vestjyske kunstnere blander værkerne og folder kraften ud i blandt andet den tidligere byrådssal i Tinghuset. Her kommer havet og kysten indenfor og står stille et øjeblik.

FERNISERING

Fernisering 9. maj, 2015, klokken 14 - 17 - alle er velkomne 

 

ADRESSE

Tinghuset
Tingvej 5
6990 Ulfborg

ÅBNINGSTIDER

Udstillingen har åbent hver uge, 9. - 31. maj fra torsdag til søndag kl. 14 - 17.

Kontakt Vestjysk Kunstforening Ulfborg
Gerda Tachau (formand)
tlf. 2066 3870
tachau.ulfborg@kabelmail.dk
www.vestjyskkunstforeningulfborg.dk